Lente Kontakti

Heqja e lenteve tuaja të kontaktit

E enjte, 13 janar 2022

Heqja e lenteve tuaja të kontaktit

Si të veproni për të hequr lentet tuaja?

1. Lani dhe thani duart. Lani duart me ujë të ngrohtë dhe më pas pastroni me sapun për 30 sekonda. Shpëlajini duart tërësisht, më pas thajini në një peshqir të pastër mikrofibër. Sigurohuni që peshqiri juaj të jetë i pastër dhe i thatë.2. Lubrifikoni sytë me pika sysh të sigurta për lentet nëse keni sy të thatë. Ky hap është opsional, por mund t'ju ndihmojë nëse lentet tuaja priren të thahen në sytë tuaj. Pikat do të lagin lenten tuaj në mënyrë që të shkëputet më lehtë. Shtrydhni 2-3 pika të solucionit lubrifikues dhe rilagës në sytë tuaj për t'i lagur.

3. Tërhiqeni qepallën poshtë me gisht. Mbajeni qepallën në vend ndërsa hiqni lenten tuaj. Nëse lentja juaj nuk eshte ne pozicionin e duhur përpara se ta hiqni, mbyllni sytë disa herë për ta ndihmuar atë të rifreskohet mbi irisin tuaj.

4. Prekni lenten me gishtin tregues dhe rrëshqiteni poshtë. Përdorni bllokun e gishtit tuaj për të prekur lehtë skajin e lentes, e cila duhet të ngjitet në gishtin tuaj. Më pas, ngadalë tërhiqeni lenten poshtë në fund të syrit tuaj. 

5. Vendoseni gishtin tregues dhe gishtin e madh rreth lentes për ta hequr atë. Kini kujdes kur trajtoni lenten në mënyrë që të mos e prishni aksidentalisht. Përdorni gjithmonë bllokun e gishtërinjve tuaj kur jeni duke prekur kontaktet tuaja. Përdorimi i thonjve tuaj mund të dëmtojë lentet tuaja.

6. Vendoseni lenten në pëllëmbën tuaj dhe pastrojeni. Vendoseni lenten me fytyrë lart në pëllëmbën tuaj, më pas spërkateni me solucion pastrimi të lenteve të kontaktit. Fërkojeni lehtë secilën anë të lentes së kontaktit për ta pastruar atë. Në fund, shpëlajeni përsëri për të hequr mbeturinat e mbetura.

Nëse lentja është e vjetër ose e dëmtuar, hidheni.

7. Vendoseni lenten në kutinë e saj dhe shtoni solucion pastrues të freskët kontakti. Hidheni butësisht lenten në kutinë e saj, më pas mbusheni kutinë me solucion të freskët. Vendosni  kapakun mbi kontaktin për ta mbajtur të sigurt. Sigurohuni që ta ruani lenten tuaj në anën e duhur të kutisë së lenteve.8. Përsëriteni procesin për të hequr kontaktin tjetër.